Polaroid foto’s kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Van het hangen aan een mini waslijntje tot het vastzetten in een kurk, er zijn oneindig veel mogelijkheden om creatieve dingen te doen met de foto’s. Je kunt ze gebruiken als room decor en je zult zien dat ze superveel sfeer geven aan een kamer. Om je een idee te geven van wat je met de foto’s kunt maken staan hieronder een aantal ideeën + foto’s. Je kunt deze ideeën namaken, maar misschien inspireren ze je wel om zelf iets origineels te bedenken!

#1: Polaroid Waslijntje

Wat je heel veel ziet is dat de foto’s met mini wasknijpertjes worden opgehangen aan een ‘waslijntje’. Je kunt hierbij visdraad als lijn gebruiken of gewoon touw bij de bouwmarkt. Je knoopt het lijntje vast aan een klein spijkertje of schroefje en ta-daa: daar is je nieuwe room decor. Het leukst is om de foto’s een klein beetje te laten hangen. Zorg er dus voor dat het lijntje niet te strak is (en alles kaarsrecht staat).

instax mini 8 polaroid DIY


#2: Staande Look (verticaal)

Een andere manier om de foto’s op te hangen in plaats van horizontaal is verticaal. Dit geeft een totaal andere look (iets moderner) en zoiets kun je bijvoorbeeld heel makkelijk in een WC ophangen. Je kunt nu ook makkelijk meerdere van die ‘foto slierten’ naast elkaar hangen. Dit ziet er vaak nog fleuriger uit. Ook hierbij geldt weer: als je de foto’s een beetje scheef ophangt geeft dat een veel leukere uitstraling. Zie het verschil hieronder..

instax mini 8 foto's ideeën


#3: Shape of Love

Wat heel leuk is om te doen in bijvoorbeeld de kamer van jou en je partner is om de foto’s ergens op te hangen of plakken in de vorm van een hart. Dit kunnen foto’s van een bijzondere gebeurtenis zijn zoals jullie trouwerij of een reis die jullie samen hebben gemaakt. Je kan ervoor kiezen om dit boven jullie bed op te hangen, hoe romantisch wil je het hebben? Het ophangen van de foto’s in een hartvorm kan natuurlijk ook gewoon met bijvoorbeeld babyfoto’s, foto’s van het gezin of van jou en je bestie.

instant fotografie


#4: Instant Schilderij

Lijkt het je leuk om de polaroid foto’s op één of andere manier in te lijsten? Wat dacht je ervan om ze los op te hangen in een leeg kader van een schilderij!? Je kunt de foto’s aan een aantal verschillende horizontale lijntjes ophangen net zoals bij het idee met het waslijntje (nu zijn het alleen meerdere mini lijntjes die je bevestigt in het lege kader). Ook hierbij kun je ervoor kiezen om ze verticaal op te hangen. Zo’n polaroid foto schilderij is heel makkelijk op te hangen en te verplaatsen en het ziet er echt supergaaf uit.

instax mini 8 fujifilm creatief


#5: De Hangende Tak

Een andere leuke en hele originele manier om de foto’s op te hangen is om ze te bevestigen aan een tak. Takken worden de laatste tijd steeds meer als room decoration gebruikt, dus waarom niet in combinatie met een paar polaroid foto’s? Je knoopt dan een paar touwtjes aan een tak die je ergens horizontaal ophangt. Vervolgens bevestig je de foto’s aan de loshangende touwtjes en klaar!

instax fotografie DIY


#6: Kerstverlichting

Wat ook superleuk is om te gebruiken als lijntje om de foto’s aan op te hangen: kerstverlichting! Omdat de foto’s nu tussen de brandende lampjes hangt geeft het extra veel sfeer! Je kan de kerstverlichting op je eigen manier ophangen. Zo kun je het simpel houden door de verlichting gewoon van links naar rechts op te hangen, maar je kan ze bijvoorbeeld ook zigzaggend ophangen of in allemaal U-bochten.

polaroid foto's kerstmis instax mini 8


#7: Use Your Fantasy!

instax instant camera creatief

ovrg-2

Reageer op dit artikel

Schrijf de eerste reactie!

avatar
750